Migraine is af te leren

“Wat zegt zij nou? Mijn migraine is niet bepaald een lolletje, en als ik het zogenaamd kon afleren had ik dat heus al wel gedaan!” …Zult u misschien denken. Waarschijnlijk. Maar lees verder, u bent nu toch al begonnen. Dit kan nog wel eens heel interessant worden.

Soms gebeurt het ineens. En soms voelt u het al aankomen als u uit bed komt. Dan komen de vlekken, flitsen, sterretjes of aura’s, met een hoop bombarie wordt De Migraine Aanval aangekondigd. En dan BAM slaat ie in. Pijn. Uw hoofd knalt zowat uit elkaar. Zo erg dat u er misselijk van wordt, krampen in uw buik krijgt. U kunt niets meer. U wilt niets meer. Weg met dat licht, gordijnen dicht. In bed. Hopelijk in slaap vallen en pas wakker worden als het over is.

Herkenbaar? Dus u heeft last van migraine. Dan heeft u vast ook al heel vaak het internet afgezocht naar oplossingen of tips. U leest over honderden mogelijk oorzaken, triggers, en voeding die migraine kan veroorzaken. Dan bent u al snel verdwaald in de internet jungle. Volgens het Internet kan ongeveer álles wel een migraineaanval veroorzaken en mag u niets meer eten als u er van af wilt. Hier schiet u eigenlijk niets mee op.

Gezondheidsproblemen ontstaan door een opstapeling van alles wat u over de dag, weken, maanden zelfs jaren eet en drinkt. Ook wanneer en hoe u dit eet en drinkt. Vervolgens wordt de vertering hiervan mede bepaald door hoe gestrest u bent, hoeveel u beweegt en uw slaapkwaliteit. En ja zoals u misschien al weet hangt uw slaapkwaliteit weer af van hoe gestrest u bent, hoeveel u beweegt en wat u eet, en bla bla bla. Oef.. wat complex! Er zijn honderden kleine keuzes die u bewust en onbewust maakt. Opgeteld heet dit uw unieke leefstijl.

In de onderstaande grafiek ziet u in een versimpelde weergave wat alle kleine keuzes opgeteld op lange termijn betekenen voor uw levenskwaliteit.

 

In het begin is er vrijwel geen verschil tussen het maken van een keuze die 1% beter of 1% slechter is. Met andere woorden, vandaag merkt u daar niets van. Maar als de jaren voorbijgaan, ontstaat er toch een groot gat tussen hen die steeds nét iets betere keuzes maken en de zij die nét wat slechtere keuzes maken. Die 1% verschil op dagelijkse basis creëert in de toekomst het verschil tussen ziekte en vitaliteit: Kortom, of u migraine krijgt of niet.

Gelukkig is dit omkeerbaar. Richt die lijn omhoog.

Door juist precies díe gewoontes eruit te pikken die bij u leiden tot een migraine aanval, en deze om te buigen naar gewoontes die uw gezondheid versterken leert u de migraine ‘af’. Dát is de magische ‘pil’. Geen instant succes. Geen echte pil. U moet er wel íets voor doen, maar moeilijk is het ook weer niet. Met de juiste informatie en coaching. En OH wat bent u blij als u er van af bent. Nooit meer angstig wakker worden met de vraag of vandaag die migraine aanval misschien doorzet. Nee gewoon lekker in uw vel en helder in uw hoofd. Maar ja… Waar te beginnen en hoe pakt u dat aan?

En daar komt de Longevity Specialist om de hoek kijken. Ik zie in uw leefstijl al snel de patronen die u volgt en waar de knelpunten zitten waardoor uw migraine ontstaat. Zo kunnen we snel aan de slag met enkele effectieve aanpassingen in uw gewoontes. Met de nadruk op gewoontes.

Van die honderden triggers die u op internet hebt gevonden, zijn er wellicht enkelen op u van toepassing. Ik zie welke dit zijn en hoe we deze kunnen vervangen. En u hoeft niet bang te zijn dat u voortaan alleen nog op broccoli en worteltjes mag knabbelen hoor. We maken aanpassingen die passen in uw leven, bij uw werk, eten wat u lekker vindt, in uw leefstijl. De leefstijl heeft u al, we optimaliseren hem. Gewoon.

Meer weten over migraine, gezondheid en gewoontes? It’s your lucky day! Ik geef een leuke leerzame en interactieve lezing waarin u alles te weten komt over hoe het spijsverteringskanaal invloed heeft op migraine en hoe uw gewoontes hier een sleutelrol in spelen. Ik leg uit welke voeding uw leefstijl positief kan beïnvloeden en welke juist niet. En u krijgt een leuk trucje mee om gewoontes blijvend aan te passen.

irishebing.longevityspecialisten.nl | Gewoontedier | Migraine | Over mij

Hoi! Ik ben Iris en ik ben een Gewoontedier. Gewoontes zijn dé sleutel naar meer levensgeluk. Hier schrijf en vertel ik over, en u kunt uiteraard altijd contact met mij opnemen als u persoonlijke coaching nodig hebt. 

Bel of mail mij eens met uw verhaal, uw vragen of voor een afspraak. Gratis. Ook daarna geen verplichtingen. Gewoon, even kijken of ik iets voor u kan betekenen. Klik maar 🙂

Kijk eens achterom nadat u gepoept heeft. Uw ontlasting kan u veel vertellen over uw migraine. Huh? Lees ook mijn blog ‘Wat uw poep u vertelt over uw migraine’.

Vond u deze blog interessant? Fijn! Deel dit bericht, zodat ook andere migraine-lijders de stap kunnen nemen naar een migraine-vrij bestaan!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op